LouiseDoorman.nl | Over
14968
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-14968,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

Jurist   sparringpartner   media   cultuur   publiek-private samenwerking   advies   presentaties   bestuursrecht   toezicht

louisedoorman

 

Ik heb zowel de private als de publieke mediasector van binnenuit ervaren en verkend. De gedrevenheid en creativiteit van de private sector en de inzet voor een algemeen, maatschappelijk belang en het denken vanuit publieke waarden hebben mij gevormd tot een adviseur die beide werelden kent en overziet.

 

In 2008 heb ik de stap gezet om als ondernemer in een maatschap de publieke en private sector tegelijkertijd te bedienen en, waar mogelijk, samen te brengen. Sinds januari 2015 doe ik dat geheel op eigen kracht. Ik ben grotendeels werkzaam in de media, daarnaast heb ik een hart voor cultuur en adviseer culturele organisaties.

Sinds 1 januari 2015 werk ik als zelfstandig juridisch en strategisch adviseur. Daarvoor werkte ik bij DenKK Juristen, de maatschap die ik mede heb opgericht en waar ik van 2008 tot en met 2014 als partner aan verbonden ben geweest.

 

Daarvoor ben ik ruim 9 jaar werkzaam geweest in de publieke sector als hoofd van de afdeling Juridische Zaken bij het Commissariaat voor de Media, de toezichthouder op media-instellingen. Ik gaf leiding aan de juridische afdeling en was verantwoordelijk voor de juridische kwaliteit van alle besluiten en procedures van het Commissariaat waarbij het zwaartepunt van het toezicht in die periode werd verlegd van programmatoezicht naar financieel toezicht en governance. Daarvoor vervulde ik bij het Commissariaat de functie van jurist en was gedurende twee jaar voorzitter van de OR. Ik ben begonnen in de private mediasector op de juridische afdeling van IDTV.

 

Om ingewerkt te raken in de (speel)filmsector ben ik naast mijn reguliere werkzaamheden in 2008/2009 opgetreden als interim-directeur van de Vereniging van Nederlandse Speelfilmproducenten.

 

Van 2004 tot 2008 was ik bestuurslid van de Stichting Investeringsfaciliteit voor de Film (Fine), een stichting die, onder meer met behulp van een achtergestelde lening van het ministerie EZ, beoogde investeerders aan te trekken voor risicodragende financiering in commerciële speelfilms.

 

Ik haal energie en nieuwe ideeën uit het geven van presentaties bij vakverenigingen, het optreden als dagvoorzitter, het geven van colleges mediarecht, en het geven van in company trainingen over mediarecht of het schrijven van artikelen over dat onderwerp.

 

Ik studeerde af in het Nederlands recht aan de Rijksuniversiteit Utrecht en studeerde daarnaast theaterwetenschap, specialisatie film/televisie, (basisdoctoraal) aan diezelfde universiteit.

 

KvK nr 61835676

 

Ik hanteer algemene voorwaarden

Neem contact op voor meer informatie.